Med naturens hjælp kan vi styrke udsatte familier

I 2019 udkom en antologi om, hvordan natur og friluftsliv kan styrke børn, unge og familier i udsatte positioner. Bogen hedder "Ud i naturen - ind i fællesskabet - Natursocialt arbejde med børn, unge og familier" og er udgivet med støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv.

Børn, unge og familier der ofte kommer ud i naturen, får gode natur- og friluftsoplevelser, der gavner deres fysiske og mentale sundhed. Desværre er det ikke alle, der kommer ud i det fri og får glæde af naturen, selvom de kan have stor gavn af det. Det skal en ny bog, der samler erfaringer fra Red Barnets arbejde med udsatte børn og unge i naturen gøre noget ved. 

Ud i naturen – ind i fællesskabet

Bogen giver et indblik i forskellige natursociale indsatser, hvor det handler om at bruge naturen som ramme for fællesskab og aktiviteter, der kan styrke børn, unge og familiers trivsel. Dertil handler antologien om, hvad natur og aktiviteter i naturen kan betyde for mennesker, deres samvær og psyke. Den viser, hvordan den enkelte og fællesskabet kan støtte hinanden ved at bruge naturen, og den rummer desuden en guide til, hvordan frivillige eller fagpersoner selv kan arbejde med natursociale indsatser.

I Menighedsplejen i Danmark arbejder vi også med at styrke udsatte børn, unge og familier, både i Folkekirkens Feriehjælp samt vores Naturprojekt ”Kan myrer spises?”

Hvordan kan jeres sogn være med?

Hvis I ønsker at lave aktiviteter for børnefamilie i naturen kontakt venligst:

 

Naturprojektet ”Kan myrer spises?” i samarbejde med Friluftsrådet:

Diakonikonsulent Betina Køster på tlf 4141 1191 eller bk@menighedsplejen.dk

 

Folkekirkens Feriehjælp i samarbejde med Arbejdsmarkedets Feriefond:

Diakonikonsulent Mei Petersen på tlf 2689 0639 eller klp@menighedsplejen.dk

Måske er du også interesseret i

Få hjælp til det administrative arbejde i menighedsplejen

Læs mere

Vi støtter sognene med deres lokale julehjælp med 500.000 - 600.000 kr.

Læs mere

Se nogle af vores aktiviteter her