

Sct. Maria Park
Frederiksborgvej 2
4000 Roskilde
Velkommen til Sct. Maria Park
Sct. Maria Park er indrettet i det tidligere katolske Sct. Maria Hospital. Det præger huset og parken med statuen af Jomfru Maria med barnet. Bor du på Sct. Maria Park bor du tæt på Roskilde havn, specialbutikker og dagligvareforretninger. Vi er kendt for vores flotte park og vores store festsal ”Sct. Maria salen”, som tidligere har været kirkesal.
Flyt til Sct. Maria Park og flyt ind i et stykke historie.
Sct. Maria Park er en selvejende institution, og har i alt 40 ældreboliger fordelt over tre etager. Det daglige opsyn samt vedligeholdelse varetages af en ejendomsfunktionær.
Ældreboligerne
Boligerne indeholder to værelser og er ml. 59 og 88 kvm. De fleste boliger er indrettet med entre, køkken, badeværelse, soveværelse og stue, og der er dørtelefon til boligen. I kælderen er der fælles vaskeri.
Sct. Maria salen er husets fælleslokale. Lokalet kan rumme op til 65 personer. Du kan låne salen til private mærkedage, såsom runde fødselsdage mv.
Det er ikke tilladt at have husdyr på Sct. Maria Park.
Hvad koster det at bo på Sct. Maria Park?
Huslejen excl. forbrugsomkostninger ligger ml. 6.910,- kr. og 10.300,- kr. alt efter hvilken størrelse boligen har.
Hvordan bliver jeg skrevet op til en bolig?
Hvis du gerne vil bo på Sct. Maria Park, skal du kontakte boligvisitationen i din kommune og blive godkendt til en ældrebolig. Herefter kan du vælge at prioritere, hvilken bolig du gerne vil visiteres til. Der er frit ældre- og plejeboligvalg i hele landet. Her hos os i Menighedsplejen i Danmark administrerer vi boligen, men den kommune, hvor boligen ligger i, har visitationsretten. Du skal derfor også kontakte den kommune boligen ligger i, hvis du vil høre, hvor lang ventetid der er på boligen eller har spørgsmål til hvor du står henne på ventelisten.
Sådan opsiger du din bolig
Opsigelse af boligen kan kun ske skriftligt. Brug meget gerne vores kontaktformular HER, så sender du opsigelsen sikkert til os.
Opsigelsesvarsel står i din lejekontrakt.
Se boligens Energimærkningsrapport
Måske er du også interesseret i
Blev frivillig og blev del af et levende fællesskab
Læs mere

Læs om "Kultur på Recept", netværksaktiviteter, der støtter sørgende.

Spørgsmål og svar
Boligstøtte
Boligstøtte kan søges af alle i lejeboliger. Hvis du ønsker at søge boligstøtte, kan dette ske digitalt på www.borger.dk eller ved personlig henvendelse i kommunens borgerservice, hvor du får udleveret en blanket. Boligstøtten beregnes og udbetales af Udbetaling Danmark. Beregningen sker på baggrund af dine indkomstforhold, huslejens størrelse samt det faktum, at du bor i anvist bolig. Du kan muligvis få mere i boligstøtte, hvis du modtager døgnhjælp, eller bruger pladskrævende hjælpemidler som stærkt bevægelseshæmmet, og boligen derfor er egnet til det. Her kan du finde mere information om boligstøtte.
Kan man ansøge om beboerindskudslån?
Du har mulighed for at ansøge kommunen om beboerindskudslån til at dække det depositum, der skal betales ved indflytning, hvis du ikke selv har pengene til det. Bliver du godkendt til et lån, udbetales lånet direkte til Menighedsplejen i Danmark, som administrator af boligen.
Som hovedregel skal du ikke betale renter og afdrag på lånet de første fem år af låneperioden. Når de første fem år er gået, begynder forrentningen af lånet, og du skal begynde at betale lånet tilbage over en periode. Renten er på nuværende tidspunkt 4,5 pct. af den til enhver tid værende restgæld.
Hvis du vil vide mere om lån til beboerindskud, bedes du kontakte kommunen.